ez + az

Szaturnusz retrográd 2020. Így vesz fordulatot az életünk!

2020. május 11-én a Szaturnusz retrográd mozgásba vált – a Vízöntő Zodiákusban.  A Szaturnusz hátrálása közel öt hónapig tart, ekkor vált újra irányt (szeptember), s halad majd ismét előre. Mindannyiunk számára ez egy kiemelten fontos időszak lesz. Most különösen, hiszen legtöbbünk sosem találkozott hasonló élethelyzettel, mint amiben most vagyunk. Koronavírus. Valószínűleg nem maga a vírus, hanem a vele járó fura, szokatlan körülmények azok, amik sok dolgon módosítottak. Jók az esélyek arra, hogy a májusban kezdődő retrográd időszak segítségével lelassuljon, csillapodjon a járvány terjedésének folyamata. Erről részletesen itt írtam. A retrográd során a Vízöntőből visszatolat a Szaturnusz a Bakba, így pedig esélyt kapunk arra, hogy függő, bonyolult, rendezetlen ügyeinket helyre pakoljuk. Július és december között CSAK AZ NYER, AKI BÁTRAN TÜKÖRBE NÉZ.

Miért olyan drámai ez a tavasz?

A nagy általánosságban ránk nehezedő nyomás tovább fokozódik, így a hangulatingadozások is megszaporodhatnak. Nagyon sok fal leomolhat, s attól, hogy becsukjuk a szemeinket… a változás elkerülhetetlen. De ez végeredményét tekintve nagyon jó lehet, mert kitakaríthatjuk a felgyűlt koszt… gyakorlatilag mindenhonnan. Már aki hajlandó takarítani…

Takarítani akarsz? Ezt a 8 dolgot fogod megtenni!

A Szaturnusz retrográd 2020. május 11-én a ♒ 01°-án kezdődik.
A Szaturnusz visszahátrál a ♑ zodiákusba július 2. 00:37-kor.
A Szaturnusz retrográd időszaka 2020. szeptember 29-én záródik a ♑ 25°-án.
A Szaturnusz végleges székfoglalása a Vízöntőben: 2020.12.17.

szaturnusz

A karma rendezése kezdődik meg ISMÉTELTEN a Szaturnusz retrográd mozgásának ideje alatt, azaz a múltban elrontott ügyek, dolgok, emberi kapcsolatok helyrehozásának az időszaka ez. Minden évben utálatos időszak ez, hiszen sokan igen rosszul viselik azt, hogy tükörbe kell nézni és be kell ismerni a hibákat.  Ezek sosem könnyű vállalások, és felesleges abban reménykedni, hogy majd maguktól vagy egy csettintéssel megoldódnak. A korábban meghozott döntések, cselekedetek következményeivel ITT és MOST  szembe kell néznünk. A stabilitásra, a biztonság érzetre is kihatnak tetteink és gondolataink. Az idő lelassul, a frusztráció biztosan megnő, az igazság viszont cserébe végül megerősít. Mert hát az igazság mégiscsak igazság.

A VALÓDI változás feltétele az IGAZSÁG megismerése, beismerése, elfogadása, és terjesztése. A Vízöntő mjad Bak jegyben hátráló Szaturnusz – akár erővel is, de – visszavezet minket önmagunk azon részéhez, akit eddig mélyen rejtegettünk, eltakartunk vagy épp illúziókkal óvtunk.

Mire gondolok? Neked is biztosan vannak évek, évtizedek óta hurcolt álmaid: „szeretnék egy lakást, autót, nyaralót”… Nekem is van. Itt és most. Ne legyen? Akkor minek éljek, ha nem lehetnek álmaim?

Szaturnusz ITT és MOST felteszi a kérdést: biztosan kell neked az „különleges” autó és az a „extrákkal felszerelt” ház? Tárgyasított dolgok, pénzért megvehetők. Mi fog megváltozni, ha ezeket megszerzed? Ha ezek megvannak, vajon boldogabb és elégedettebb leszel? S, ha őszinte vagy magadhoz, ki fog derülni, hogy nem ettől leszel boldogabb, hanem önnön magad elfogadásától, szeretetétől. Én, és itt jöhet az egészséges önzőség, nem pedig az EGO.

“Amikor azt mondjuk, hogy béna vagyok, szerencsétlen vagyok, bűnös vagyok, lehetetlen alak vagyok, akkor valójában nem a saját szemünkkel, hanem mások átvett tekintetével ítéljük meg magunkat. Egy olyan embernek a szemével nézünk, aki valamikor nem fedezte föl az értékeset, a szépet bennünk, és nem tudott velünk mit kezdeni. Ez pedig nem rólunk szól, hanem róla. Ezt a látásmódot megtanultuk, és azóta is ezzel a szemmel nézzük magunkat. Amikor elhangzik tőlünk egy önmagunkat gyalázó mondat, megkérdezhetjük magunktól: vajon ezek kinek a szavai? Vagy: kinek a szájába adnánk leginkább? Ilyenkor derül ki, hogy eredetileg nem a mi szavaink, de ma már mi ismételgetjük magunknak…” (Pál Ferenc, katolikus pap)

NE ÚJ DOLOGBA KEZDJ, HANEM MÓDOSÍTS A GONDOLKODÁSODON!

Kérlek, mondd el a véleményed egy-két mondatban! Köszönöm!

Személyes konzultációra bejelentkezés Nórához: +36 70 311 6125 (Skype-on és Viber-en is)

8 thoughts on “Szaturnusz retrográd 2020. Így vesz fordulatot az életünk!

  1. Köszönöm Nóra, hogy felteszed a kérdést, aktuális nekem ez a befelé fordulás, és hogy a rég halogatott ” mumus” témával szembenézzek.
    ((Vicces, hogy milyen felszabadító érzés, hogy nem KELL olyan emberekkel találkozni, akikkel nem szeretek együtt lenni. A barátokkal meg online is tartom a kapcsolatot, mert megtaláljuk a módját 😉 Hálás vagyok, hogy van munkám. ))
    Érdekes felismeréseim vannak…
    Köszönöm, hogy a tanácsaiddal segíted a megtisztulási folyamatomat.

  2. Nekem napi szinten jön be a jóslatod.
    Valószinüleg felvállalok egy olyan kapcsolatot amit mindig elfojtottam magamba.Tudom hogy a környezetem nem fog repdesni az örömtől de ez legyen az ő próblémájuk.Köszönöm üdvözleztel:Tóth Márti.

    1. Csak gratulálni tudok a bátorságodhoz. Mindeközben ne feledd: minden csoda három napig tart. Akinek pedig baja van veled, az az ő problémája, nem a tiéd 🙂

      Nóra

  3. Kedves Nóra!
    Tökéletesen egyet értek minden mondatoddal, eléggé betalált
    Veszek egy virtuális tükröt a hagyományos mellé, soha nem késő megismerni és felvállalni magam!
    Köszönöm a tanácsaidat , hálás vagyok Neked!

  4. Kedves Nóra! Én most találtam az oldaladra, nyilván nem véletlenül 🙂 Igazából azt kezdtem el keresni, hogy Vízöntő Szaturnusz és az oldalad szúrtam ki elsőnek. Nos… Vízöntő az Ascendensem. Amúgy is egy túlgondolkodó típus vagyok, de amit azóta csináltam, hogy a Szaturnusz átlépett a Vízöntőbe, az maga volt a legelviselhetetlenebb időszak az életemben 😀 Egyik pillanatban végtelen boldogság, majd a másikban a kénköves pokol. Egyre többet olvastam vissza a régi naplóimat, rádöbbenve, hogy milyen szabályokat állítottam fel magamnak. Egyre többször éreztem azt, hogy egy olyan méretes mások által elvárt viselkedési és gondolkodási réteg alatt vagyok, mint egy ókori római lelet az évszázadok rárakódott földrétegei alatt. előjöttek réges-régi érzések, újból elkezdtem írni, amit …most rádöbbenve akkor csináltam, amikor a Szaturnusz legutóbb a Vízöntőben járt, akkor voltam gimis és totálisan kilógtam a sorból, pedig arra vágytam, hogy szeressenek és elfogadjanak és már akkor is mások akarták megmondani, hogy milyennek kellene lennem… mint ahogy most is próbálkoznak vele, mert nagyon sokáig hagytam, hogy így legyen…viszont most jobban rálátok erre. A Vízöntő Szaturnusz belőlem azt váltotta ki, hogy valósítsam meg azt, amit igazán akarok. Abból élni, hogy körbeutazom Olaszországot és erről írni, fotókat készíteni. Sokszor akartam már menni, de mindig valami közbejött. Most viszont nem hagyom, hogy bármi is visszatartson.
    Köszönöm az írásod 🙂

    Korinna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .