ez + az

Vénusz retrográd: 2018. október és november

A Vénusz szinte teljesen tökéletes kör alakú pályán kering, ezért meglehetősen ritka pillanat az, amikor hátrálni látjuk az égbolton. Ez hozzávetőleg 1,5 évenként történik meg. (Legutóbb 2017. március-április)

Mi történik, ha ez az állapot aktuálissá válik?

Nem, nem romlik el semmi, nem dőlnek össze működő rendszerek, emberi kapcsolatok. Azonban megfigyelhető, hogy könnyen kizökkenünk békés állapotunkból, a harmónia sokszor keresve sem lelhető meg. Csökkenhetnek a bevételek – privát és céges  területeken egyaránt -, nehezebben jönnek össze jó üzletkötések, és elfogy a bátorságunk ahhoz, hogy őszintén kimondjuk, amire gondolunk. Nő a viták, összetűzések szám, miközben (és ez jó!) körültekintőbbé válunk a feladataink elvégzése során.

Alapjában ennél a retrográdnál vannak jóval jelentősebb, nagyobb nyomatékkal bíró hatások, ám a Vénusz most a Skorpióban jár, így az emberi kapcsolatokra erős hatással lehet. Felbukkanhatnak olyan emberek, akikkel zűrös kapcsolataink voltak, érdemes törekedni a rendezésre – különösen igaz ez november első napjaira. A retrográd időszakban visszakukkant még a Mérleg jegyébe is.

2018-ben egyetlen ilyen időszak áll előttünk: október 5. és november 16. között.

Személyes tapasztalatom, hogy ekkor kifejezetten ajánlott nyilvánosság elé lépni, előadni, társasági életet élni, mert sok jó kapcsolat alapját lehet letenni, igaz, ezek csak később forrnak ki…

 

24 thoughts on “Vénusz retrográd: 2018. október és november

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .