Egyéb

Miért nem jutsz egyről a kettőre? Ezen 6 ok miatt nem:

Nem, nem fogok hosszas leírásba bonyolódni, részletesen fejtegetni – semmit. Elmondom nekem és a klienseimnek, a rám figyelő embereknek mi vált be. Mi az a 6 dolog / ok / körülmény / helyzet / szituáció, amin ha módosítasz, meg fog változni drasztikusan, valamint JÓ IRÁNYba az életed.

 1. Mert nem hiszed el…
  És tényleg nem. Nem vallásról beszélek, hanem hitről. Amennyiben csinálsz valamit, és csak azt szajkózod, hogy ehhez nem vagy elég ügyes, talpraesett, tapasztalt, akkor az nem fog sikerülni. Bármi legyen a feladat, az eredmény egy tákolmány lesz, amit talán az adott körülmények közt Te is és mások is “kényszerből” elfogadnak, de sok köszönet nem lesz benne.
  HIT: hinni, hogy képes vagy bármire. Képes egy feladat elvégzésére, a maraton lefutására, önmagad megsegítésére.
 2. Mert nem áldozol fel/rá elég időt…
  És tényleg nem. Majd holnap. Majd jövő héten. Majd amikor süt a Nap, nem esik az eső, vagy ha végre valaki megmondja a tutit, na, majd akkor megcsinálod. Veszett fejsze nyele. Most csináld.
  Áldozat: idő, energia, figyelem, fókusz, aprólékosság, részletesség. NEM! Nem pénz kérdése! Áldozatot hozni valamiért NEM pénz, hanem elkötelezettség és elhivatottság kérdése.
 3. Mert másokra vársz…
  És tényleg. Majd, ha a férjem, gyerekem, főnököm, iskolatársam… Miért ők? Miért nem Te teszed meg az első lépést? Miért vársz a csodára, a sült galambra? Mire is vársz tulajdonképpen?
  Az átlag életkor 2010-ben (világátlag UNWPP adatai alapján) 67,2 év volt.
  Tudjuk, hogy életünk egyharmadát elvileg alvással töltjük. Azaz 44,8 év aktív. Mit csinálsz ebben az időintervallumban? Tényleg aktív vagy?
  * Mi történne, ha reggelente 30 perccel korábban kelnél, s tegyük fel, naponta (bármikor az ébrenléti időszakban) ebben a 30 plusz percben angolt tanulnál? Lehet, hogy 2 év alatt megtanulnál magas fokon angolul?
  * Mi történne, ha reggelente 30 perccel korábban kelnél, s tegyük fel, naponta (bármikor az ébrenléti időszakban) ebben a 30 plusz percben csak a gyerekeddel foglalkoznál?
  * Mi történne, ha reggelente 30 perccel korábban kelnél, s tegyük fel, naponta (bármikor az ébrenléti időszakban) ebben a 30 plusz percben tanulnál és diplomát szereznél?
  No, ezt hívják áldozatnak, nem mindenki hajlandó erre.
  Amennyiben 20 évet hajlandó vagy (fel)áldozni, akkor:
  20 év alatt hozzávetőleg 219000 percet nyersz napi 30 perc többletaktivitással. Ez 3650 óra! Ez rengeteg idő! Ezért kelek én minden nap reggel 05:30-kor 🙂
 4. Mert nem tervezel…
  És tényleg nem.  Csak úgy belevágsz, nekikezdesz, mindegy, majdcsak alakul valahogy alapon… Nincs egy élhető tematikád, és talán nem teszel különbséget fontos és lényegtelen között. Mindent el- vagy felvállalsz, nem szelektálsz, aztán elúszol időben, és semmi sem készül el, max. ímmel-ámmal. Húzz határozott vonalat a lényeges és a lényegtelen dolgok, ügyek, tennivalók között.
 5. Mert nem dicsérsz…
  És tényleg nem.  Miért nem veregeted meg a saját válladat és mondod ki, “huh, ma remek munkát végeztél barátom!” Pedig erre szükség van! Óriási szükség! Kell a jutalom és az elismerés. Másoktól is jól esik, ám önmagadtól a legtisztább energia. Tedd meg!
 6. Mert nem hálálkodsz…
  És tényleg nem. Oly sokan hiszik azt, hogy van… Van kedvesség – ingyen. Van jó szándék – ingyen. Van adakozás – ingyen. Van tanácsadás – ingyen. Nem, semmi sincs ingyen, mindennek van valami  ára. Sok dolognak csak egy
  – köszönöm
  – hálás vagyok
  az ára. Ám, ha ezt sem kapja meg a környezet, előbb-utóbb elmarad a segítség.
  Erre van egyébként remek megoldásként a Hálanapló rendszere. Hálanaplót tartalmaz legújabb könyvem is:

  6 problémára 6 megoldás? A KALENDÁRIUM SEGÍT EBBEN IS!


  Személyes konzultációra bejelentkezés Nórához: 06 70 311 6125

Kérlek, like-old és oszd meg, segítsd a barátaid, ismerőseid fejlődését, ismeretszerzését! Köszönöm!
0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..