ez + az

Így lesz hasznodra a Hálanaplód! (máshogy biztos nem)

Amennyiben (végre!) rászánod magadat a Hálanapló vezetésére, akkor azt csináld jól. Az ímmel-ámmal, meg kicsit, vagy alkalmanként típusú hálanaplózgatás felesleges idő- és energiapazarlás.

Miért érdemes Hálanaplót vezetned folyamatosan, például egész évben?

  • Mert segíti a tervezést
  • Mert végre megdicséred magadat
  • Mert kimondasz (pontosabban leírsz) olyan dolgokat, amelyekért szóban nehéz hálásnak lenni, ám épp ezzel az átvezetéssel legközelebb akár ki is mondod bátran, hogy köszönöm é hálás vagyok!

A Hálanapló nem egyenlő azzal, hogy litániákat írsz, oldalakat tömörítesz tele. A Hálanaplóba elég egyetlen sor is minden nap!

Mert NEM a MENNYISÉG, hanem a MINŐSÉG a fontos!

A Hálanapló a jó dolgokra fókuszálja a figyelmedet – talán csak pár percre, ám ez energiával tölt fel, inspirál, motivál, erőt ad, és hitet, hogy képes vagy jó dolgokat megcselekedni. A Hálanapló segít friss szemmel tekinteni azon dolgokra is, amiket megszoktál és abszolút természetesnek tartasz. A Hálanapló rendszeres vezetése pozitív érzelmekkel áraszt el.

Reggel arról jegyezz be egy gondolatot, mi a nap terve, leglényegesebb célja, mit teszel meg ezért. Este jegyezz le 1-1 mondatot arról, mi mindenért vagy hálás az adott nappal összefüggésben, és dicsérd meg önmagadat az elért eredményekért, akkor is (!) ha azok csipetnyiek vagy jelentéktelennek tűnnek. Az írás erőteljessége, az aktivitás folyamatossága segít  tudatosítani és pozitív irányba terelni a gondolataidat.

1. Válassz naplót!

Sokféle formája létezik, lehet egyszerű és olcsó spirálfüzet is, mert nem az ára, hanem a bejegyzett gondolatok értéke a lényeges.

2. Legyél elkötelezett, aprólékos!

Írj valamint minden egyes nap! Akkor is, ha aznap semmi nem történt. Ez kizárt! Minden nap történik valami, ha más nem, átadod a helyedet a buszon, vagy neked adják át. A naplóbejegyzés időpontja mindig azonos legyen, ugyanis ezzel építed be rutinként a mindennapjaidba.
Hétvége? Ünnepnap? Vakáció? Ezeken a napokon is használd!

3. Írj, írj és írj!

A forma, a mennyiség és a mélység tőled függ. Csak csináld. Minden egyes nap!

4. Legyél konkrét, pontos!

Az általánosítások helyett konkrétan, pontosan fogalmazz meg minél több konkrétumot.

5. A negatív valójában mindig pozitív!

Tudom, ez mindig nehéz, ÁM igyekezz más szemmel, más perspektívából szemlélni a dolgokat, esetleges problémákat. Hisz rég tudjuk: minden rosszban van valami jó!
A (látszólag) negatív dolgokban keresd a tapasztalás, tanulás, megértés, elfogadás lehetőségét.

Sok sikert!


Személyes konzultációra bejelentkezés Nórához: 06 70 311 6125

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .