Egyéb

A Szaturnusz és a Bak: Milyen változások indulnak útnak 2017. december 19-én?

A téli napfordulót megelőzően a Szaturnusz végre elhagyja a Nyilas otthonát, és a Bakban próbál szerencsét. Vajon tényleg jó a “végre”? Mit hoz ez az időszak? Megismétlődhet az, ami az 1988-1991-es éveket jellemezte?

Szaturnusz a Bakban: 2017. december 20-tól

NAP Szaturnusz együttállás: 2017. december 19-től

Olvasd el, miért fontos!

Egészen eddig: 2020. március 21.

Belép a Vízöntőbe: 2020. március 21. – 2020. július 2-ig

Retrográdba kerül, s ezen időszakban visszatalál a Bakhoz: 2020. december 16-ig.

Ekkor zárul le végleg a Bakhoz kötődő túrája, s nem is tér vissza ide közel 30 évig.

Szaturnusz jegyváltásai kb. 2,5 évente esnek meg, és hozzávetőleg 30 év alatt járja körbe a Zodiákust.

A Szaturnuszra aggatott ismert elnevezések:

 • a Nagy Tanító
 • a Büntető
 • a Karma ura
 • a Küszöb Őre (kapu ura)
 • az Idő Ura

Szaturnusz nélkül nincs stabilitás.

A Szaturnusz utolsó Nyilasban töltött hónapjaira rányomja bélyegét az, hogy trigonban áll az Uránusszal. A bélyeg itt jó, színes és előremutató. Ez egy pozitív aspektus, mely innovációkat, megújulásokat hozhat több életterületen.

Amikor a Szaturnusz átlépi a Bak kapuját, az egy új ciklust hoz számunkra, mely egyaránt kedvez az egyénnek és a közösségnek.

A Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz. Azaz a Bakban baktató Szaturnusz itt jól érzi magát. A legutóbbi tranzit időszaka 1988. február 15. és 1991. február 5. közé esett. Emlékszünk vajon, mi történt ekkor?

 • a berlini fal leomlása
 • a Szovjetunió megszűnése
 • a teljes közép- és kelet-európai régió átalakulása és “felszabadulása”
 • Kádár János visszavonulása
 • tűzszünet Irak és Irán között
 • Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás sportpályafutásának legjobb évei
 • a szovjet katonák kivonásának terve majd megvalósítása
 • a vasfüggöny felszedése
 • folytassam? Nem teszem, ennyi elég.

Amennyire nagyok és szélesek az előttünk álló lehetőségek, annyira korlátozottak is… A biztonság, a tradíció, az együttműködés és a felelősségvállalás mindennél többet fog jelenteni. A létezésed, a szellemi horizont tágítása, a tetteid és a cselekedeteid, sőt, még a kudarcaid is fókuszban lesznek, semmit nem lehet majd a szőnyeg alá seperni.

A Bak Szaturnusz kritikusan szemléli a felszín alatt megbúvó dolgokat, és rákényszerít arra, hogy alapos takarítást végezz, a jelentéktelen, sehová sem vezető dolgokat pedig megszüntesd. Mindannyiunk szekrényében akadnak csontvázak. Amit ebben az időszakban SEM valósítunk meg, az elég komolyan aláássa az önbecsülésünket, megkérdőjelezi a jólétünket és a boldogságunkat. Szaturnusz keményen és gátlástalanul kisepri a sarkokat, és meg fogja követelni a különféle dolgok, témák alapos átrágását és a szelekciót is. Mindez kényelmetlennek tűnik?

Az, de legalább hasznos. Megszabadulhatunk az idejétmúlt ideológiáktól, meg- illetve felülvizsgálhatjuk irracionális félelmeinket, ez pedig megteremti a növekedés lehetőségét. Ha kell, akkor a különféle lerakódásokon és szemétkupacokon átmászva (is), de el kell jutni végre a felelősségvállalás állapotáig. Csak azt fogod tudni fejleszteni, amire időt és energiát szánsz.

Kezdd ezt az időszakot egy alapos nagytakarítással.

Kellemes időszakot!

Nóra


Keress fel egy asztrológust, és konzultálj vele a saját lehetőségeidről! Személyes vagy online konzultációra bejelentkezés Nórához: 06 70 311 6125

 

Kérlek, like-old és oszd meg, segítsd a barátaid, ismerőseid fejlődését, ismeretszerzését! Köszönöm!
0

2 thoughts on “A Szaturnusz és a Bak: Milyen változások indulnak útnak 2017. december 19-én?

 1. […] A Nap és a Szaturnusz éves találkozójára épp a Nap jegyváltásakor adódik mód. Amikor ezen két hatalmas bolygó összetalálkozik, az mindig valamiféle komoly erőpróbát jelez és jelent. A nagy döntés, hogy mit nem csinálunk tovább. A nagy válaszút, amikor el merünk indulni valami egészen új dolog felé. Amikor megmérettetünk és türelemmel, kitartással, logikus gondolkodással nyertesekké válhatunk. Hab a tortán, hogy jön a Szaturnusz jegyváltása. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..