Egyéb

Nap a Mérlegbe lép | 2017. szeptember 22.

Nap a Mérlegbe lép | már 2017. szeptember 22-én éjfél előtt

Részlet Jankovics Marcell: Jelkép-kalendáriumából:

A Szűz havát szeptember 24-ével a Mérleg hava követi a sorban. A hónap ura, a Mérleg jegy már régen nem fedi a hasonnevű csillagképet, mindazonáltal ez utóbbi ma is az őszi napéjegyenlőséget követő hónapot szolgálja jelképeivel. A szóban forgó csillagkép (latin Libra) halovány, jelentéktelen négyszög, viszonylag későn, az i.e. utolsó századokban lett önálló csillagzatként az Állatöv része. A görögök korábban a Skorpió csápjainak nevezték.

A Mérleg képe – kétkarú eszközről lévén szó, amellyel serpenyőit egyensúlyba hozva mérnek – az őszi napéjegyenlőséget, a világosság és a sötétség egyensúlyát jelképezi. […] A rómaiak a naptárújító Julius Caesar alakjával társították, a hízelgő Vergilius viszont a rendteremtő Augustus égi képmásának tette meg a Mérleg tartóját, a császár ugyanis épp szeptember 23-án született.

2017-ben szeptember 22-én éjfél előtt jegyet vált a Nap, s értelemszerűen ugyanezen a napon (kicsit előbb 20:02-kor) történik az őszi nap-éj egyenlőség. Az északi féltekén őszi-, a délin tavaszi nap-éj egyenlőségnek nevezik. A két félgömbön ez a csillagászati ősz, illetve a csillagászati tavasz kezdete is.chalk-drawing-381126_640

Igencsak beindulnak a nyár lazulós napjait követően életünk dolgai, ugyanakkor még nincs itt a hideg ősz és tél, az ösztönös visszahúzódás. A tökéletes egyensúly jöhet létre a következő hetekben, és ez nem csak a Nap Mérleg jegybe lépésének, hanem a Merkúrnak és a lassan a Nyilas jegyét elhagyó Szaturnusznak is köszönhető. Érdemes megállni, s megnézni, hogy az év eddigi részében mik és milyen körülmények között történtek velünk, hol vagyunk, mit értünk el, merre tartunk. Könnyed és laza eleganciával tekintsünk végig az elmúlt közel 9 hónapon, és tudni fogjuk, másnaptól merre kell haladnunk. Sok sikert!

Nóra

Segítő és iránymutató lehet a 2018-as évre az általam szervezett novemberi szeminárium. Részletek itt:

➡2017. november 18. | IV. Ezoterikus Kalendárium Szeminárium 5 előadással | Te jössz? 📢

➡2017. november 19. | IV. Ezoterikus Kalendárium Szeminárium Tréning | Te jössz? 📢

Személyes konzultációra bejelentkezés Nórához: 06 70 311 6125

Kérlek, like-old és oszd meg, segítsd a barátaid, ismerőseid fejlődését, ismeretszerzését! Köszönöm!
0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.