ez + az

Eleve elrendeltetés vagy Szabad akarat? Válassz!

– Nem hiszek az eleve elrendeltetésben. Annál inkább a szabad akaratban. Az egyén felelős a saját életéért, döntéseiért, cselekedeteiért. Épp ezért a tudatosság mindenkinek mást jelent, jelenthet. A tudatosság egy több pilléren álló ideológia, melynek egyik része az, hogy képes vagyok önmagamra, illetve egy adott helyzetre kívülről rátekinteni és el tudom fogadni, hogy “ez van”. Megértem és elfogadom azt a helyzetet valamint végeredményt, ami a múltbéli gondolataimat, cselekedeteimet a jelenben eredménnyé formálja. Nevezhetjük sorsnak, csakhogy akkor ismét magunkon kívül helyezzük a velünk történő folyamatokat. Épp az a lényeg, hogy kezünkben tartsuk életünk irányítását és ne higgyük el, hogy velünk csak úgy megtörténnek a dolgok.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy az, ami velem történik, az ellen ne tiltakozzam, hanem megértsem, elfogadjam, belehelyezkedjek, – így pedig már formáljam is az adott szituációt. A jelen pillanat “olyan, amilyen”, de a múltamból fakad. Épp olyan, amilyenné én formáltam. Egyedül vagy valakivel közösen. Lényeges, hogy ez a pozitív és negatív végeredményre egyaránt igaz. Persze vannak helyzetek, amiket elkerülhetetlenül a „sors játékának” fogunk nevezni, , hisz például egy nem általunk okozott baleset mindenki számára rajtunk kívül állónak fog tűnni, és könnyen lehet, hogy alaposan megnehezíti az életünket, mégis jobb, ha sürgősen elfogadjuk, az ellenkezés csak idő, energiapazarlás.stones-1372677_640

– A felismerés egyik kulcsa, hogy a nem cselekvés is cselekvés. És a nem döntés is döntés. Ezt szinte mindenkinek elmondom, és nem mindenki akarja elfogadni. A XVIII. században élt ír filozófus, Edmund Burke ezt írta: “All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing”. Vagyis “A gonosz győzelméhez annyi is elég, ha a jó emberek nem csinálnak semmit.” Remek! Megérkeztünk a lényeghez. Sokan azért nem tesznek semmit, mert sokkal egyszerűbb kifogást keresni, mint cselekedni. „Úgysem tudok semmit tenni… a rossz szomszéd, a kormány, a kellemetlenkedő főnök ellen!” Lehet, de ha meg sem próbáljuk, akkor sosem tudjuk meg, mi lett volna ha…

Én 40 évesen léptem ki egy számomra rettentően szorító kötelékből, alig pár hónapja történt. Azóta kapok levegőt, a szó mindenféle értelmében. Nem is tudom, miért nem tettem a dolgomat időben. Meglátásom szerint az sem baj, ha késlekedünk, csak a felismerést követően cselekedjünk is. Mert… semmi sem történik véletlenül.

– Ha és amennyiben az egyén megtanulja objektíven nézni és elemezni a saját jelenét, akkor se a világra, se önmagára nem fog haragudni azért, ha az aktuális végeredmény nem nyeri el a tetszését. Te vagy mindenért a felelős. Volt, van és lesz részed az öröm, az eufória, a fájdalom, a nyűg érzéseiben egyaránt. Fogadd el és okulj a különféle eseményekből. Ha megteszed, akkor a jót bármikor képes leszel megismételni, a rosszat elkerülni. Meg kell tapasztalnod és egyben meg kell szeretned a VALÓSÁGOT. A múlt megtörtént, nem tudod nem megtörténtté tenni. Dühönghetsz, morgolódhatsz, sírhatsz, veszekedhetsz, szemre hányhatsz, számon kérhetsz, ítélkezhetsz. És mi lesz jobb általa? Épp elég, hogy történt valami látszólag rossz, de ki akarsz magaddal szúrni úgy, hogy még hónapokig vagy épp évekig ugyanezzel az üggyel foglalkozol, negatív érzelmeket összegyűjtve, szaporítva? Hát tedd, de ettől nem lesz jobb semmi. Inkább szőj új terveket, az hasznosabb.

– Mégis, mire jó akkor a tudatosság? A kérdés jogos, de… Ha és amennyiben a MOSTban képes vagy az igazságot, szeretetet, megbecsülést keresni, emellett figyelmet szentelsz mindennek és mindenkinek, meghallgatsz, megértesz (nem kell feltétlenül egyetérteni!), akkor a jövőd ezekkel az érzelmekkel lesz tele.

– Mi a lényeg? Az, hogy a jelen csupán egy következmény, a múlt döntéseinek az eredménye. Ha nem tetszik, akkor lehet ezen ITT ÉS MOST elkezdeni változtatni. Jó, persze, ilyenkor hallom az “oké, majd a jövő héttől…” kezdetű válaszokat. Nem fogok erről senkit lebeszélni. Hisz mindannyiunknak egy életünk van. És a nem döntés is döntés.

– Szabad az út a jövő felé, nem kell a kapukat döngetni, mert nyitva vannak. Amit teremteni akarsz, azt mihamarabb tedd meg, és vezessen a jó szándék.

Tudatosságod megerősítéséhez szerezz be egy kalendáriumot:


EZOTERIKUS KALENDÁRIUM 2018 – NEKED IS JÁR!

2018 = 2 + 0 + 1 + 8 * A szárba szökkenés ideje!

A JÖVŐD A KEZEDBEN VAN! SZÓLJON RÓLAD 2018!

Ez a könyv maga az innováció!
2018 is a Te éved! Ki mint vet, úgy arat!
500 pozitív megerősítés, horoszkópok, Holdnaptár, lélekmelegítők,
Tarot üzenetek, Kristályharmonizáció, csupa örömteli tipp és gondolat.


Azonnali megrendeléshez kattints ide!


365 NAP, ami RÓLAD SZÓL – VELEM! PRÉMIUM MINŐSÉG és TARTALOM

    • 9 ok mellettem:

    • Segítek megtalálni a FÓKUSZt
    • Iránymutatást adok az ÉBREDÉShez
    • Támogatlak a CÉLok kitűzésében
    • Energiát adok minden ELSŐ LÉPÉSedhez
    • Megmutatom, hogy válaszd szét a FONTOSat a lényegtelentől
    • Fogom a kezed és mutatom az utat: általam 2018 SIKERES éved lesz
    • Biztosítom neked az energiát és a motivációt a mindennapi KITARTÓ lendülethez
    • A szellemi fejlődés módszereit adom át neked
    • Csatlakozhatsz Facebook csoportunkhoz, első kézből érkező többlet információkért az írótól.

 

13 thoughts on “Eleve elrendeltetés vagy Szabad akarat? Válassz!

  1. Nem tevés is tevés- LaoCe tao
    kettőt együtt kell úszni kell az árral és közben meglehet látni a helyes tevést.
    Nagy „elkötelezetséget” kiván egész életre de megéri,föleg a végén.

    Mindig nagyszerűeket irsz,mindig követem.
    Kellemes Ünnepeket!

    1. Ha eleve elrendelték ,akkor a szabad akaratot hogyan tudod érvényesíteni,hiszen az a te szabad akaratod. Vagy a választást az eleve elrendelés fölé helyezzük, és nem vesszük figyelembe? Akkor miért kell választani? Ha a szabad akaratod nem használhatod? Csak,mint lehetőség? Akkor nincs jelentősége az eleve elrendelésnek.?

  2. Kedves Nóra,

    Éles meglátásod van az élet dolgaira, bölcs tanítást kaphat aki megismerhet téged s aki olvassa mindazt amit írtál. Tíz évvel ezelőtt a sorsban hittem de azóta sokminden változott az életszemléletemben, de miután elolvastam ezt az írásodat rájöttem hogy mennyi minden van még amit meg kell ismernem, meg kell értenem, el kell hinnem, és alkalmaznom kell az élet minden percében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .